Al doilea curs de instruire în tulburările de mișcare

În data de 11 și 12 aprilie curent, s-a desfășurat un curs de instruire cu genericul “Al doilea curs de instruire în tulburările de mișcare” (2nd Teaching Course in Movement Disorders), organizat de Societatea Internaţională de boală Parkinson şi Tulburări de Mişcăre (International Parkinson and Movement Disorders Society).

Cursul este organizat în parteneriat cu Societatea Neurologilor din Republica Moldova, Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie „Diomid Gherman” şi Catedra de neurologie nr. 1 a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Invitați speciali au fost profesori şi experți recunoscuți pe plan internațional în boala Parkinson și mişcări involuntare – specialiști în tulburări de mișcare din Germania, Estonia , Italia și România.

Cursul s-a axat pe boala Parkinson (epidemiologie, simptome precoce, diagnostic diferențiat, disfuncții autonome și disfuncții cognitive, tratament al Bolii Parkinson avansate) și a altor tulburări de mișcare.

Evenimentul a inclus și o sesiune de training privind examinarea pacienților cu Boala Parkinson.

Cursurile au fost ținute de către lectori din străinătate România,Kazakhstan,precum și Profesori autohtoni: Ion Moldovanu, Profesor d.h.ș.m.; Profesor Mihail Gavriliuc,d.h.ș.m. Prorector, Șef catedră Neurologie al USMF ”Nicolae Testemițanu Vitalie Lisnic, Profesor d.h.ș.m.

La eveniment au participat 120 de persoane: cadre științifico-didactice, medici neurologi şi medici-rezidenţi la specialitatea Neurologie, care au participat la prelegeri, precum și la discuții în grup şi la sesiuni de prezentare a cazurilor video, prin ce și s-a remarcat această Conferință.