Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Cetățean român, operat la INN: Nu regret deloc că am ales să mă operez la Chișinău și nu la Londra sau București

Corneliu este un tânăr din România care a fost recent operat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău.

„Am auzit despre renumele acestui institut în efectuarea operațiilor neurochirurgicale”, ne-a spus tânărul.

Hernia de disc este o afecțiune neurologică și apare atunci când unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplasează. El a descoperit această problemă de sănătate în Londra, acolo unde locuiește.

„Eu, locuind în Marea Britanie, diagnosticul de hernie de disc mi-a fost pus acolo, apoi am mers în România unde, la fel, a fost confirmat de către neurochirurgii români.

Toți mi-au recomandat intervenția chirurgicală, însă eu am căutat și m-am gândit mult până am ales să vin în Republica Moldova pentru intervenție”, a declarat Corneliu.

Ajuns la Chișinău, la indicația neurochirurgului și directorului INN, Grigore Zapuhlîh, Corneliu a efectuat o Rezonanță Magnetică, de care de curând, beneficiază INN.

Cu ajutorul investigației RMN, neurochirurgului i-a fost mult mai simplu să localizeze hernia și să înțeleagă gradul ei de gravitate.

După lungi pregătiri și investigații, intervenția chirurgicală a avut loc cu succes.

„M-am simțit bine imediat după operație. După ce m-am trezit din anestezie nu am mai simțit și nu simt nici până acum nici o durere din cele pe care le aveam foarte des până la operație.

Am rămas foarte plăcut impresionat de atenția primită din partea Profesorului neurochirurg Grigore Zapuhlîh și de profesionalismul său”, ne-a mărturisit pacientul după operație.

Uimirea lui Corneliu nu a fost doar rezultatul remarcabil obținut de neurochirurgii de la Chișinău în intervenția chirurgicală efectuată dar și în atitudinea lor față de pacienți.

„Am avut o comunicare foarte productivă atât cu profesorul Zapuhlîh cât si cu întreaga sa echipă. Mereu am primit răspunsuri la orice întrebare pe care o aveam.

Imediat după operație am fost vizitat de către domnul Zapuhlîh, care mi-a explicat în amănunte atât ce s-a întâmplat cât și ce am de făcut mai departe.

Am descoperit în directorul INN un om foarte inteligent și cu o experiență bogată în neurochirurgie”, a mai adăugat pacientul român.

Potrivit tânărului, la Chișinău a primit ceea ce nu primea la Londra sau București de la medicii la care se adresase anterior.

„Încă de când am ajuns la Chișinău nu am avut nici un dubiu în privința reușitei acestei operații.

În comparație cu alți doctori la care am mai fost cu această problemă medicală, în alte țări, nicăieri nu am fost tratat și ascultat așa cum au făcut-o doctorii de la INN. Aici mi-au fost  explicate în amănunte până și  toate riscurile acestei intervenții”.

Pacientul nu a evitat, la externare, să își exprime gratitudinea și față de ceilalți membri ai echipei profesorului Zapuhlîh.

„În echipa domnului profesor am descoperit niște oameni deosebiți, nu doar ca și doctori dar și ca oameni. Mai rar se întâlnesc asemenea oameni buni și receptivi. Mulțumesc întregii echipe pentru ajutorul acordat. Nu regret deloc că am ales să mă operez în Chișinău și nu în Londra sau București”, a conchis Corneliu, întorcându-se acasă mulțumit de serviciile medicale primite la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” din Chișinău.