Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Director al INN pentru următorii cinci ani! Grigore Zapuhlîh a obținut un nou mandat

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că în conformitate cu decizia Comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, învingător al concursului care a avut loc pe 27 noiembrie, a fost desemnat dl Grigore Zapuhlîh. Acesta a primit un mandat de cinci ani.

Ascendent din generații de medici, Directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Șef al catedrei de Neurochirurgie a USMF „Nicolae Testemițanu”, decorat în acest an cu „Ordinul Republicii”, Academician al Academiei Mondiale de Neurochirurgie, Președintele Asociației Neurochirurgilor din Moldova, Specialist principal neurochirurgie al Ministerului Sănătăţii, Cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Deținător al trofeului Oamenii Timpului, Membru corespondent al Societății Germane de Neurochirurgie, Membru corespondent al Societății Japoneze de Neurochirurgie, Membru al Asociației Americane de Neurochirurgie, Profesorul Grigore Zapuhlîh, este cel care a salvat mii de vieţi şi continuă în fiecare zi să lupte pentru şansele de supravieţuire ale bolnavilor ajunşi în situaţii critice.

Grigore Zapuhlîh a devenit director al INN în toamna anului 2015, unde activa deja de peste 40 de ani.

Întreaga sa activitate de medic s-a axat pe modernizarea neurochirurgiei autohtone. S-a impus ca neurochirurg, efectuând multiple operații în premieră pentru Republica Moldova. A efectuat mii de intervenții chirurgicale ale sistemului nervos în rezultatul cărora au fost salvate vieţile mai multor pacienţi cu diagnostice grave.

El este cel care în premieră pentru Moldova, a realizat intervenţia pe creier fără anestezie generală , iar această reuşită reprezintă un mare progres pentru medicina națională.

Excelentele rezultatele obținute postoperator îl situează în rândul celor mai mari neurochirurgi din lume, el fiind cel care a adus microneurochirurgia în Republica Moldova.