Tel: 022 82 90 01, 022 73 72 03, Email: anticamera@inn.md

Flash-mob „Îmi iubesc profesia – Nu migrație”

Astăzi, în incinta Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”  a fost organizat un flash mob cu ocazia zilei internaționale a asistenților medicali, sărbătorită anual pe data de 12 mai, cu genericul „Îmi iubesc profesia – Nu migrație”.

Prin acest flash mob, s-a propus să atragem atenția Guvernului și societății că îmbunătățirea calității actului medical și siguranței pacienților depinde de mediul pozitiv de lucru și condițiile socio-economice pentru personalul medical.

 

Dorim să ne unim vocile pentru a fi auziți, să influențăm stoparea exodului cadrelor medicale din țară. Fiind cea mai numeroasă profesie din domeniul sănătății din țară și din întreaga lume, asistenții medicali au un potențial vast și o valoare majoră în crearea și menținerea unei societăți sănătoase.

De aceea Organizația Mondială a Sănătății și Consiliul Internațional al Nurselor propune sărbatoarea din acest an cu genericul: „Nursele – o voce de lider a serviciilor medicale pentru toți”.

Cu un mesaj de felicitare a venit directorul instituției, precum și medicii din cadrul INN, menționînd importanța acestei profesii, dorind asistenților medicali mult succes în continuare.