Vizita Mareșalului Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski

    Sîmbătă, 8 octombrie, curent Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a avut onoarea de a găzdui vizita Mareșalului Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski însoțit de o delegație poloneză, din componența căreia au făcut parte senatorii Ryszard Bonisławski și Konstanty Radziwiłł, Vicedirectoarea Biroului pentru Diaspora Poloneză, Anna Kaczmarczyk, Președintele Asociației Comunității Poloneze, Dariusz Piotr Bonisławski, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova – Bartłomiej Zdaniuk.

Grație medicului neurochirurg Augustin Zagurschi, care activează în cadrul INN mai bine de patruzeci de ani, Dlui fiind de origine poloneză, a fost posibilă această întîlnire cu înalți oficiali ai Poloniei.

În cadrul acestei vizite, delegația a mers în Unitatea de Primiri Urgențe, în Secția de Neurochirurgie Spinală și Neurochirurgie Vasculară, fiind convinși de utilitatea aportului financiar acordat anterior instituției noastre în cadrul unui proiect de finanțare din parte Ambasadei Poloniei la Chișinău.

S-a discutat despre realizările instituției noastre, despre realizările din domeniul sănătății în Polonia. Au fost trasate obiective comune, propuse pentru implementare proiecte finanțate de Republica Poloneză, fiind Stat membru al Unuinii Europene.

De asemenea, reprezentanții Poloniei au menționat că medicina în Polonia este la nivel mondial, dispun de cadre medicale foarte bine pregătite, astfel au lansat invitație medicilor din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie pentru efectuarea stagiilor, practicilor și schimbului de experiență.