Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Inima neurologiei europene bate la Basel

Organizația Europeană Stroke (ESO) a adunat aproape 5000 de neurologi de pe întregul continent la cea de-a 10-a conferință ESOC, care a avut loc în perioada 15-17 mai 2024, la Basel, Elveția.

Cele trei zile au oferit participanților un program științific remarcabil cu studii clinice majore, ateliere și dezbateri care vizează conectarea colegilor din diverse discipline, institute și țări.

Din Republica Moldova au participat la eveniment 6 neurologi, dintre care 5 din cadrul IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, și anume, dr. Maticiuc Violenta, dr. Gavriliuc Olga, dr. Ababii Ala, dr. Corcea Galina și dr. Găină Diana.

Echipa de neurologi moldoveni a participat la workshop-uri și sesiuni de instruire unde au învățat cele mai recente tehnici de diagnostic și tratament în domeniul neurologiei. Aceștia au dobândit cunoștințe noi despre utilizarea terapiei endovasculare și a terapiilor farmacologice inovatoare, consolidând astfel experiența lor și aducând beneficii semnificative pacienților din Moldova.