Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Radiologie şi imagistică medicală

Secția radiologie şi imagistică medicală este o subdiviziune INN, care efectuează procesul de diagnostic modern specializat pacienţilor cu patologii ale sistemului nervos periferic de origine vertebrală şi non-vertebrală de profil neurologic şi neurochirurgical.

Sarcini de bază:

  • Integrarea diverselor tipuri de investigaţii imagistice, implementarea algoritmurilor diagnostici cu scopul obţinerii, în termenii cei mai mici, a unei ample şi veritabile informaţii.
  • Elaborarea şi implimentarea în practică a metodelor economic avantajoase, clinic efective şi înalt calitative de diagnostic, a noilor forme manageriale de lucru adaptate la mecanismul existent al dirijării ocrotirii sănătăţii.
  • Acordarea asistenţei consultative specialiştilor din secţiile clinice în problemele de diagnostic.
  • Dezvoltarea, în dependenţă de condiţiile locale, a metodelor radiologice, ecografice, endoscopice chirurgicale şi combinate în scopul optimizării şi diversificării posibilităţilor de majorare a nivelului de diagnostic şi tratament.
  • Utilizarea primară a ecografiei în stabilirea diagnosticului, în special la copii şi gravide. În cazul imposibilităţii stabilirii diagnosticului cu ajutorul ecografiei, folosirea raţională a metodelor de investigare cu asigurarea radioprotecţiei maximale a pacienţilor şi personalului, efectuarea unui control sever în practicarea justificată a acestora.

Şef Secției – Arion Marian

Contacte: (022) – 82 – 90 – 47