Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Adresează o întrebare

Întrebare: Vreau o consultație la domnul Grigore Zapuhlîh. Am fost diagnosticat cu hernie de disc. Nu am poliță cum ași putea să mă programez să mă vadă Dumnealui?
Răspuns: Bună ziua, vă puteţi programa pentru consultaţie la nr. contact: 022-82-90-01.
Întrebare: Bună ziua! Întrebare o adresez medicului neurolog, am vîrsta de 36 ani, începînd cu luna octombrie 2013 am avut dureri neîncetate de cap în zona cefei, am mers la medicii nerologi din oraș am urmat toate tratamentele prescrise însă în zadar, durerile cotinuau să fie. Am făcut o apoi o tomografie computerizată cerebrală și concluzia este: Aspecte cerebro-ventriculare fără demodificări patologice, semne CT mai caracteristice pentru fibroame subcutane calcefiate în regiunea occipitală dreapta și temporală stinga, anomalia Kimmerle unilaterală: inel osos incomplect pe dreapta.
îndată după consultația medicului am primit un tratament reguros și a fost un timp bine, însă începînd cu luna martie 2014 durerile au apărut iarăși și sunt foarte fregvente și nu știu ce să mai fac… se poate un sfat corect ce diagnoză este și ce tratamente este posibil să primesc să mă fac bine. mersi.
Răspuns: Anomalia Kimmerle în unele cazuri poate fi pricina durerilor de cap. Pentru determinarea diagnosticului sau excluderea acestuoa se fac investigaţii rentghenologice a segmentului cervical, ultrasonografia savelor extracerebrale, angiografia, tomografia ompterizată. În INN aveţi posibilitatea de a fi investigat(ă) şi consultat(ă) de specialiştii în domeniul neurologiei şi neurochirurgiei pentru determnarea conduitei de tratament. Registratura- telefon de contact: (022)82-90-27
Întrebare: Fetita mea de 9 luni cade des și se loveste la cap, spuneți vă rog o electroencefalogroma e posibil de facut la dumnevoastra.
Răspuns: Pentru consultaţie şi investigaţii a unui copil este necesar să vă adresaţi la Spitalul municipal pentru copii nr.3 , mun. Chişinău sau la Centrul mamei şi copilului.
Întrebare: Buna, am o mică întrebare: am de 2 luni de cînd mă doare spatele dar în partea dreapta, dacă fac ceva și m-am aplecat nu mă mai pot ridica, la ce medic aș putea să merg să fac o consultație?
Răspuns: Patologia apărută este legată de funcţionalitatea coloanei vertebrale. Se recomandă consultaţia medicului neurovertebrolog sau neurochirurg în lipsa acestora vă adresaţi la un medic neurolog sau traumatolog.
Întrebare: Din anii 1996, persistă durerea de cap și la ochi (oboseala, înțepături…) dar am și dureri după cap. În fiecare an făceam cîte un curs de lecuire (neurologul din policlinica) însă fără nici un rezultat. Ce-mi puteți recomanda pentru o diagnoză corectă (aparat). Vă rog frumos ajutati-mă, am o durere insuportabilă. Vă multumesc. Aștept răspuns.
Răspuns: Durerea de cap este un simptom generalizat care poate persista în cazul la mai multe maladii. Se recomandă o examinare medicală specializată cu invetigaţii paraclinice de performanţă pentru concretizarea diagnosticului. Vă adresaţi în secţia consultativă a Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, str. Korolenco 2, pentru consultaţie şi determinarea conduitei de tratament.
Întrebare: O rudă a suferit un accident vascular cerebral, a fost internată de urgență în staționarul din or. X,  însa aț dori să o internez la Institutul de Neurologie si Neurochirurgie. Vă rog să-mi spuneti care sunt procedurile de urmat? menționez ca dumneaei este asigurată medical. Vă multumesc!
Răspuns: Condiţiile de internare în instituţie sunt descrise pe site-ul INN, dar pe scurt vă relatăm informaţie în cazul D-stră. Pacienta la decizia medicului curant, dacă este necesitate, se trimite pentru tratament în clinica noastră, coordonaţi în prealabil internarea cu şeful de secţie respectiv. Documentele necesare-poliţa de asigurare medicală, trimiterea- extras (f027/e) completată şi ştampilele necesare, buletinul de identitate.
Întrebare: Spuneți-mi, vă rog, în ce instituție medicală se efectuează EEG, dacă e mai performant- în cadrul CRDM sau INN? Vă mulțumesc în prealabil, pentru raspunsul dumneavoastră prompt!!
Răspuns: CRDM a fost dotat cu utilaj medical performant în anul 2012 ce presupune o performanţă mai mare în comparaţie cu utilajul EEG din INN, în privinţa anului producerii. În contextul investigaţiilor este similar, contează care personal medical face concluzii în urma investigaţiilor efectuate.
Întrebare: Bună ziua ! Aș vrea să mă consult în spitalul de neurologie dar nu am bani să platesc, am polița. Cum sa fac aceasta?
Răspuns: Consultaţia în Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie se face în baza poliţei de asigurare medicală şi trimiterii medicului neurolog din teritoriu (f-027-e) gratis. În lipsa unui document nominalizat achitaţi costul consultaţiei în casa instituţiei, conform Catalogului de tarife.
Întrebare: Care sunt posibilitățile de primire a tratamentului de recuperare medicală după insult în instituția Dstră?
Răspuns: Tratamentul în secţia neurorecuperare primară este organizat conform programării preliminare şi coordonării cu şeful secţiei respective. Vă prezentaţi în instituţie cu pachetul de acte medicale care confirmă diagnosticul, pentru programarea la tratamentul de neurorecuperare.
Întrebare: După cum a fost publicat în presă în spital a fost instalat utilaj medical de performanță, inclusiv și pentru depistarea osteoporozei. Cum se poate de examinat și căt costă aceasta investigatie?
Răspuns: Da, întradevăr în INN a fost pus în funcţiune utilaj medical- osteodensitometru, care ajută la stabilirea diagnosticului de osteoporoză. Investigaţia în baza poliţei de asigurare medicală şi trimiterii medicului neurolog din teritoriu sau din cadrul INN este gratis. Pentru examinarea unui segment anatomic (găt, torace, coxo-femoral etc.) preţul este de 67 lei, coloana vertebrală în general 201 lei. Costul se achită în casa instituţiei.
Întrebare: În ultimul timp mi-au apărut dureri de cap, care se intensifică seara, aceasta continua deja aproximativ 2 luni, și apar practic în fiecare zi. Ar trebui să mă îngrijorez?
Răspuns: Cefaleea sau durerile de cap sunt frecvent întîlnite, deasemenea sunt tolerate fiind incerţi că există un tratament specializat pentru această patologie. Este necesar să vă adresaţi pentru o consultaţie medicală în cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie în Centrul de Cefalee şi Tulburări Vegetative, unde veţi fi examinată şi veţi primi prescripţiile necesare.

Adresează o întrebare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *