Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

FOTO: Un nou elecroneuromiograf modern, pentru Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” (INN) a intrat în posesia unui Elecroneuromiograf performant.

În acest context, avem onoarea de a beneficia de utilajul modern, transferat de către Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii (CRRC), în persoana doamnei director, Ecaterina Gîncotă.

Așadar, datorită acestui gest, în cadrul INN va fi posibilă efectuarea electroneurografiei cu ac electrod, fiind util în diagnosticul afecțiunilor nervilor periferici, afecțiunilor musculare, bolilor neuronului motor, diagnosticul miasteniei gravis, patologiilor demielinizante și cele ale trunchiului cerebral și unghiului ponto-cerebelos.

Susținerea doamnei director a CRRC, Ecaterina Gîncotă în acest sens, are nemijlocit o contribuție majoră la dezvoltarea și prestarea serviciilor medicale la un nivel înalt în cadrul INN, fapt pentru care îi adresăm mulțumiri ca semn de apreciere pentru profesionalismul de care a dat dovadă în identificarea acestui aparat și sprijinul acordat care cu siguranță va ușura considerabil diagnosticarea diversor maladii neurologice și va îmbunătăți calitatea serviciilor medicale prestate în institut.