Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

O minune înainte de Crăciun: Pacientă cu o tumoare cerebrală gigantă, operată cu succes la INN

O pacientă în vârstă de 62 de ani din Bender a fost supusă operației de înlăturare a tumorii cerebrale gigante ce a adus o rază de speranță și bucurie în viața pacientei și a familiei în preajma sărbătorilor de Crăciun.

Intervenția micro-neurochirurgicală a fost efectuată de o echipă specializată din cadrul INN, condusă de șeful catedrei neurochirurgie Vasile Galearschi, în componența: dr. neurochirurg Anatolie Gumeniuc, dr. neurochirurg Stanislav Doroșenco, dr. anesteziolog Galina Vladinova și asistenta de operații Olivia Scurtu.

Pacienta a fost internată în Institutul de Neurologie și Neurochirurgie după un lung drum parcurs prin diverse instituții medicale, în căutarea unui diagnostic. La internare starea acesteia era gravă, exprimată prin limitarea mișcărilor în membrele drepte, tulburări de comportament, memorie, dureri severe de cap, grețuri, dereglări de vedere și vorbire.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ patru ore. Pacienta a demonstrat o remarcabilă rezistență și curaj pe parcursul întregului proces medical.

Familia și prietenii au fost alături de ea, oferind sprijin emoțional și încurajând-o în această provocare dificilă. Efectuarea operației la scurt timp înainte de sărbătorile de Crăciun adaugă un sens special acestei povești de triumf medical.

Postoperator, pacienta s-a aflat în proces de recuperare sub supravegherea atentă a echipei medicale și implicarea activă a kinetoterapeutului Mihai Arhip. Prognozele inițiale indică o evoluție favorabilă, iar pacienta este optimistă în privința revenirii la o viață normală și activă. La șapte zile după intervenție aceasta este gata pentru externare și revenire la cei dragi. Pacienta se simte bine și nu prezintă deficite neurologice.

Conferențiarul Vasile Galearschi, chirurgul care a condus operația, a exprimat recunoștința față de echipa medicală care a lucrat împreună pentru a face posibilă această intervenție. „Este un cadou special de Crăciun să vedem pacienții noștri depășind astfel de provocări majore. Îmi exprim gratitudinea față de echipa care a făcut acest miracol posibil.”

Într-un mesaj de apreciere, pacienta a declarat că această experiență i-a întărit încrederea în puterea vieții. „Sunt profund recunoscătoare echipei medicale pentru o a doua șansă la viață. Aceasta este adevărata magie pentru mine și familia mea.”