Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Un ascensor medical modern, pentru INN, cu suportul Ambasadei Republicii Polone, la Chișinău

Personalul medical din Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” întâmpina, până mai ieri, mari dificultăți pentru a transfera pacienții de la un etaj la altul.

Acum însă, cu sprijinul Ambasadei Republicii Polone, la Chișinău, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie are un lift medical, care a soluționat mai multe probleme concomitent.

De cele mai multe ori pacienții fiind în stare gravă, sunt transportați pe brancardă, ceea ce îngreunează extrem munca angajaților medicali.

Ridicarea la etaj cu ajutorul ascensorului a scăzut posibilul traumatism pe care-l putea primi pacientul ridicând scările.

Proiectul „Asistență pentru Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău în modernizarea serviciilor medicale – procurarea și instalarea ascensorului” a fost realizat cu suportul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, prin intermediul Ambasadei Republicii Polone, la Chișinău în anul 2021.

Procurarea acestui utilaj, în valoare de 588.000 lei a rezolvat o mare parte din dificultăţile tehnice, a diminuat atât prejudiciul adus sănătăţii pacienţilor și personalului medical, protejîndu-i de răspândirea infecției SARS COV19, precum și a infecțiilor nosocomiale.

Astfel, aducem sincere mulțumiri Ambasadei Poloniei la Chișinău și personal, excelenței sale, ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk, pentru procurarea unui ascensor în blocul 1 a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman”.

La fel, directorul INN și întregul colectiv este profund recunoscător colegului, doctor neurochirurg, Augustin Zagurski, care este de etnie poloneză și totodată membru al asociației medicale poloneze din Republica Moldova, pentru suport, implicare, ajutor și pentru faptul că nu a rămas indiferent față de problemele și necesitățile cu care se confruntă instituția medicală în care a activat și activează în continuare, de-a lungul a câtorva zeci de ani.