Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Directorul INN, Neurochirurgul Grigore Zapuhlîh, decorat cu „Ordinul Republicii”, de către Președintele Igor Dodon

Pentru munca îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății și pentru dăruirea și abnegația manifestate de-a lungul timpului, Profesorul Neurochirurg, Directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” a  fost decorat de către Președintele țării, Igor Dodon, cu cea mai supremă distincție a Republicii Moldova, și anume „ORDINUL REPUBLICII”.

Excelentele rezultatele obținute postoperator îl situează în rândul celor mai mari neurochirurgi din lume. A salvat mii de vieţi şi continuă în fiecare zi să lupte pentru şansele de supravieţuire ale bolnavilor ajunşi în situaţii critice. Sunt cuvinte ce îl caracterizează pe neurochirurgul Grigore Zapuhlîh, el fiind cel care a adus microneurochirurgia în Republica Moldova.

„În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Președinție, am înmînat înalte distincții de stat.
Astăzi, s-au învrednicit de ordine și medalii mai mulți angajați ai sistemului medical din țară, care pe parcursul anilor s-au remarcat prin muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în actul medical.
Le-am mulțumit tuturor pentru activitatea pe care o îndeplinesc cu dăruire. Am menționat că dezvoltarea sistemului medical este o prioritate pentru conducerea țării, în acest sens fiind întreprinse mai multe acțiuni concrete, inclusiv cele de majorare a salariilor,” a menționat Președintele Igor Dodon, într-o postare pe pagina sa de facebook.