Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Centrul de Imagistică prin Rezonanța Magnetică 3 TESLA

Investigaţia prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (IRM) – reprezintă un instrument suprem în diagnosticarea imagistică a întregului corp uman, în special în neurologie și neurochirurgie. Această metodă oferă imagini morfologice de cea mai înaltă rezoluție spațială, un contrast excelent al țesuturilor moi, precum și date funcționale unice ale sistemului nervos central in vivo. Astfel, IRM constituie investigația imagistică de elecție pentru înțelegerea celui mai complex organ uman -creierul.

Centrul de Imagistică prin Rezonanța Magnetică este dotat cu echipament performant 3 Tesla (Siemens Trio Tim-system cu 32 canale), care permite efectuarea investigațiilor cât a modificărilor structurale (vizualizează structura creierului și spectrul integral de stări patologice, ex. tumori, infecţii, infarcte, leziuni traumatice, ale creierului şi măduvei spinării) și a celor funcționale – vizualizează dereglările metabolice cerebrale și leziunile la un nivel celular. Grație acestui utilaj va putea fi posibilă vizualizarea țesuturilor și organelor cu spectrul larg de metode: Angiografia prin Rezonanță Magnetică non-contrast, Angiografie dinamică cu contrast 4D, Perfuzie cerebrală non-contrast (ASL, arterial spin labeling), Tractografie cerebrală și spinală (DTI, diffusion tensor imaging), Spectroscopie uni/multi-voxel, Imagistica prin rezonanţa magnetică funcţională (fMRI) etc.

Datorită absenței riscului de radiații ionizante este inofensivă și fiind pe larg utilizată în întreagă lume poate fi efectuată și repetată ori de câte ori este necesar, fără pericol pentru viață sau sănătate, inclusiv și a copiilor, femeilor însacinate sau în perioada de alaptare.

Centrul de Imagistică prin Rezonanța Magnetică Nucleară, din cadrul IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman”  funcționează: luni-vineri 8.00-20.00, fiind unica instituție în țară care oferă accesul nelimitat a pacienților la investigațiile de înaltă calitate.

Tel. pentru programări: 022 80 80 20    

Tarife IRM (link)