Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Încă o viață salvată la INN

Alexandru V. a fost internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie pe 13 mai 2020, în stare extreme de gravă, în urma unei crize epileptice generalizată tonico-clonică. Când a fost internat nu putea vorbi și nici nu se mișca.  Potrivit mamei acestuia, Angela V. bărbatul în vârstă de 31 de ani a început să se simtă rău noaptea, acasă. Chemând ambulanța, pacientul a ajuns la INN, fiind însoțit de mama sa, care povestește că fiul său a fost bătut crunt de câțiva indivizi încă în anul 2017, după care au urmat trei ani de groază pentru familia lor.

În toți acești trei ani, Alexandru a fost internat în mai multe instituții medicale din țară, a primit diverse tratamente, fiind diagnosticat cu diverse boli psihiatrice, dar starea lui se înrăutățea pe zi ce trece.

La INN , pacientului, din prima zi de internare i-au fost cupate crizele și i-a fost inițiat un tratament simptomatic, ca după patru zile acesta să fie în stare să vorbească, să mănânce singur și chiar să se deplaseze.

Mama bărbatului spune că „medicii de la INN mi-au salvat fiul de la moarte,” iar ea le va rămâne recunoscătoare pentru tot restul vieții.

„Aduc sincere mulțumiri întregii echipe medicale și în special directorului INN, domnului Grigore Zapuhlîh. Sunt foarte recunoscătoare lor pentru că i-au salvat viața fiului meu,” a scris Angela V. într-o scrisoare de mulțumire adresată Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Potrivit șefului secției Terapie Intensivă din cadrul INN, Călin Roibu, „pacientul a fost readus la un statut neurologic adecvat și transferat astăzi, 20.05, în secția Neurologie Vasculară, a aceluiași institut, unde urmează să continue tratamentul simptomatic.”

Administrația INN vă dorește sănătate tuturor!