Tel: 022 82 90 01, 022 73 72 03, Email: anticamera@inn.md

Măsuri de prevenire și control de COVID-19 în cadrul INN

La 10 aprilie anul curent, în cadrul IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman” din capitală, a avut loc ședința Grupului Operativ al instituției. Ulterior, în scopul familiarizării personalului medical al instituției, s-a organizat un curs teoretic despre bazele și conduita corectă a acordării ajutorului medical specializat pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19. În cadrul cursului, Victor Cojocaru, doctor habilitat în medicină, specialist principal în anestezie, reanimare și terapie intensivă a Ministerului Sanatații, Muncii și Protecției Sociale, precum și medicul epidemiolog Ștefan Surdu, și-au împărtășit specialiștilor INN cu lux de amanunte practica și experiența gestionării pacienților  cu COVID-19.

Astfel, cadrele medicale active ale INN, fiind informate adecvat, își vor putea aduce aportul, dupa necesitate, în cadrul actualei pandemii.

De asemenea, în acelaș context, a doua zi, la 11 aprilie, s-a desfășurat și partea practică a cursului ,privind instruirea prin simulare a unui caz de pacient suspect cu COVID-19, transportat în cadrul INN. Specialiștii au fost instruiți despre modul corect de îmbrăcare, utilizare și dezbrăcare a echipamentului special de protecție. Totodată, a  fost explicată și pusă la punct metodologia conduitei pacientului și cadrelor medicale pentru prevenirea răspîndirii infecției.

Actuala pandemie necesită responsabilitate sporită  din partea atât a lucrătorilor medicali cât și a pacienților. Doar numai într-o asemenea formă se va reuși să se pună capăt acestui virus periculos.Și specialiștii INN speră la o bună contribuție.