Tel: 022 82 90 01, 022 73 72 03, Email: anticamera@inn.md

Mulțumiri pentru donația electrocoagulatorului

Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, împreună cu soția ambasadorului Chinei în Republica Moldova, Chang Hexi, au vizitat Institutul de Neurologie și Neurochirurgie “Diomid Gherman”.

În cadrul vizitei, înalții oaspeți s-au familiarizat cu condițiile și activitatea instituției a efectuat o scurtă excursie prin instituție, a discutat cu personalul și a donat spitalului un aparat modern pentru electrocoagulare de ultima generație, model Nelson Deluxe, producator Aesculap AG, Germania. Aparatul este un dispozitiv foarte necesar în Sala de Operație, cu diverse regimuri de coagulare mono- și bipolară, cu posibilitatea de a fi dotat ulterior cu funcția de coagulare fără contact, așa-numita Argon-coagulare. Nelson Deluxe este un model sofisticat, dotat cu caracteristici unice pentru siguranța pacientului și a personalului medical în timpul intervențiilor chirurgicale. Acest model este frecvent întalnit în sălile de operație din cele mai renumite clinici din Germania, Austria, Elveția și alte țări europene, ceea ce confirmă calitatea aparatului la cele mai înalte standarde contemporane.

Cu siguranță, utilizarea electrocoagulatorului Nelson Deluxe în operațiile neurochirurgicale va permite atingerea unui alt nivel de incizie în operație, o incizie mult mai fină, versatilă, mult mai puțin traumatizantă pentru pacient, astfel ca să se reducă timpul de recuperare după intervenția chirurgicală.