Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Un mod deosebit de a spune „mulțumesc”. Pacient cu o tumoare gigant pe creier, operat la INN

Un mod deosebit de a spune „mulțumesc”. Unul din pacienții care a fost tratat neurochirurgical în cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” a scris o scrisoare de mulțumire, la un an după intervenție, despre efortul ce îl depune zilnic personalul medical pentru a vindeca bolnavii, mulțumindu-le pentru asistență medicală acordată, profesionalism, răbdare, îngrijire și atenție.

Alexandru Stratan este preot la Biserica din satul Izvoare, raionul Fălești. O localitate ce se află la aproximativ 160 km de Chișinău. Domnul Alexandru are 43 de ani, o familie mare și nemaipomenit de frumoasă, mai bine zis două familii, una a sa, alături de soție și cei cinci copii minunați și alta care este Biserica și enoriașii ce îi trec pragul, pentru că, anume Biserica este a doua sa casă.

Mesajul său de mulțumire a început cu plecăciuni pentru profesorul neurochirurg Grigore Zapuhlîh, directorul INN, care l-a operat acum un an.

„Iată și istoria mea. Mă numesc preotul Alexandru Stratan. Sunt paroh în satul Izvoare, raionul Fălești. Vreau să-mi exprim, după un an, înalta mea considerațiune și mulțumire pentru profesionalismul Dumneavoastră. Până pe 23 februarie 2021 am fost sănătos tun, ca și tatăl și mama mea, dar viața mea a luat o altă întorsătură în acea zi. Am ajuns într-o stare foarte gravă la spitalul Dvs, mi-au fost paralizate parțial mâna și piciorul drept și am aflat că am o tumoare gigant pe creier.

În aceiași zi am aflat că trebuie să fiu operat. Cea care ma convins să nu tărăgănez și mi-a insuflat că nu are cum să nu fie bine a fost domnișoara Dorina Blândescu, pe care o cunoșteam anterior și care, prin coincidență, este angajată la INN, întâlnindu-ne acolo. Tot ea a fost cea care mi-a spus că aveți cea mai bună echipă și mi-am zis în sinea mea: „Înseamnă că sunt pe mâini bune”.

Intervenția a fost una complicată dar mulțumită dvs și Bunului Dumnezeu s-a soldat cu succes. Pe această cale, vă mulțumesc, domnule profesor Grigore Zapuhlîh, pentru o nouă șansă la viață și nemijlocit domnului Alexandru Bostan, neurochirurgul care a fost medicul meu curant și pe parcursul întregului an după intervenție m-a primit binevoitor ori de câte ori treceam pragul INN-ului.

La fel, bineînțeles, plecăciuni și mulțumiri întregului colectiv al INN, neurologilor, asistentelor medicale, infirmierelor, kinetoterapeuților și tuturor celor care și-au adus aportul la însănătoșirea mea. Să vă aibă Dumnezeu în paza sa!

Până la intervenția chirurgicală, eu am avut o mulțime de funcții administrative: am fost metodist pentru orele de Religie în raionul Fălești; sunt coordonator al Departamentului pentru Cultură, dirijez două coruri; sunt administrator al site-ului eparhial. Am început un proiect pe YouTube cu istoria bisericilor din raionul Fălești. Concomitent postez clipuri cu lecturi zilnice din proloage. Recent am finisat pictura bisericii…mai pe scurt, plin de activități diverse, chiar dacă, după intervenție, am mai redus numărul lor .

Vă mulțumesc încă odată, pentru Darul cel dat de Sus, pentru căldura sufletească cu care m-ați primit. Fiți binecuvântați!!!”

Astfel, pacientul a dorit să-și exprime recunoștința față de cei, care l-au tratat. La rândul nostru, aducem mulțumiri deja fostului pacient și îi dorim multă sănătate, succese în activitatea sa și îi mulțumim pentru aportul considerabil pe care îl aduce societății prin cultivarea dragostei de biserică și de Dumnezeu în inimile creștinilor.