Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Cunoaște EROII de la INN: „Mi-a salvat sora și fiul. Grigore Zapuhlîh este îngerul păzitor al familie noastre”

Sunt cuvintele Ludmilei, mama unui băiat minunat de 15 ani care la vârsta sa scrie muzică, a învâțat de sine stătător să cânte la electro chitară și are propria formație muzicală.

„Sora mea a fost operată de către profesorul neurochirurg Grigore Zapuhlîh de trei ori, iar după cele mai complicate intervenții chirurgicale pe creier a reușit să aducă pe lume și un copil perfect sănătos, pentru care îi mulțumesc și acum domnului Zapuhlîh și găsesc doar cuvinte bune și de laudă pentru acest doctor, el ne-a fost alături familiei și ma susținut și moral în acea perioadă complicată” povestește Ludmila.

În 2014, pe când Pavel, fiul Ludmilei, avea doar 10 anișori, copilul a început să piardă vederea, iar după nenumărate consultații  la diverși specialiști oftalmologi a ajuns la INN, unde același profesor ce-i salvase sora i-a dat cumplita noutate precum că fiul ei are o tumoare pe creier.

Viața Ludmilei, care își crește de una singură copilul, și a lui Pavel a luat o altă întorsătură din acea zi, însă, potrivit ei, speranța și credința i-a insuflat-o ca și în cazul cu sora sa, la fel, profesorul neurochirurg Grigore Zapuhlîh.

„În scurt timp, semnând acorduri de proprie răspundere l-am internat pe Pavel la INN, am trecut printr-un coșmar, dar niciodată nu am să uit de susținerea și bunătatea doctorului care a mers la risc, dar a promis că va fi bine și nu a dat greș, într-adevăr, a salvat viața feciorului meu,” spune femeia.

La operație a participat o întreagă echipă neuro-chirurgicală, printre care și medicul reanimatolog-anestiziolog Alexandru Anghel, recunoștință cărui Ludmila îi poartă până în prezent pentru faptul că a participat direct în momentul când fiul ei s-a născut a doua oară.

Acum Pavel are 15 ani, împreună cu mama sa au trecut prin această încercare grea ce le-a adus-o viața și se bucură zi de zi de faptul în fiecare dimineață vede cum răsare soarele, datorită îngerilor în halate albe cu inimi mari care i-au salvat viața.

„Aduc mulțumiri întregii echipe de la Institutul de Neurologie Neurochirurgie,” a conchis Ludmila.