Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Inima neurologiei europene a bătut la Budapesta

Timp de cinci zile, frumoasa Budapesta a găzduit cel de-al 9-lea Congres anual al Academiei Europene de Neurologie EAN2023. Evenimentul care a avut un succes imens a reunit în Ungaria mii de neurologi din întreaga lume.

De la descoperiri revoluționare medicale la cele mai recente tendințe în neurologie. Despre asta au discutat și s-au împărțit colegii între ei!

Congresul Academiei Europene de Neurologie a întrunit 5.700 de neurologi prezenți fizic și 1.900 conectați virtual. Participanții au fost din 116 țări.

Republica Moldova a fost reprezentată de o delegație de neurologi, membri ai Societății Neurologilor din Republica Moldova. Dintre aceștia au făcut parte și medici neurologi din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, în frunte cu directorul medical – d.ș.m Octavian Misic.

Au fost prezentate și discutate cele mai stringente aspecte ale bolilor neurologice acute și cronice.

Programul a inclus: accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă, demența, boala parkinson, boli autoimune, neuroinfecţii, tulburări de somn și afecțiuni neuromusculare.

Este îmbucurător faptul că Societatea Neurologilor din R. Moldova este recunoscută în cadrul EAN (European Academy of Neurology) şi medicii neurologi din R. Moldova au posibilitatea de participa la aceste congrese, de a se informa, inclusiv despre inovaţiile internaţionale în neurologie.

Misiunea principală a congresului e să creeze un mediu pentru schimbul liber de cunoștințe și opinii și o punte între cercetarea științifică și partea clinică a specialității.