Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie va fi dotat cu un ascensor nou

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” a câştigat un proiect finanțat de Ambasada Poloniei în Republica Moldova pentru procurarea unui ascensor nou.

Pacienții Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman”, ce necesită proceduri de diagnostic, tratament și reabilitare, de asemenea cei ce vor suporta intervenții la creier și coloana vertebrală, la fel și personalul INN vor beneficia în curând de un nou ascensor în blocul 1 pentru transportarea pacienților.

Acest nou ascensor va spori calitatea serviciilor medicale neurologice și neurochirurgicale oferite pacienților.

Personalul medical al INN, până acum întâmpina mari dificultăți pentru a transfera pacienții de la un etaj la altul. Secția de Neuroreabilitare, Neurourgențe, TI STROKE este situată la etajul doi, secțiile de Neurochirurgie vasculară și spinală se află la etajul al treilea, iar pacienții care au dificultăți de mers sunt ajutați la ridicare și transportare de câte 3-4 persoane pe scări.

Un lift medical special este soluția problemei descrise.

Ridicarea la etaj cu ajutorul ascensorului va scădea posibilul traumatism pe care-l poate primi pacientul ridicând scările. Procurarea acestui utilaj a rezolvat o mare parte din dificultăţile tehnice.

Pe 04.06.2021 a fost semnat semnat contractul de finanțare, de către directorul INN, Grigore Zapuhlîh și Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.

Administrația Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman” aduce sincere mulțumiri statului polonez pentru suportul financiar oferit instituției noastre.