Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Centrul Național de Neurochirurgie Endovasculară

Centrul Național de Neurochirurgie Endovasculară

Centrul Național de Neurochirurgie Endovasculară este o structură care înglobează în sine tot spectrul de specialiști necesari pentru tratamentul celor mai complexe maladii neurovasculare cum ar fi, medic neurochirurg endovascular, medic anesteziolog, medic neurolog, asistente de anestezie și de operație, kinetoterapeuți, etc.

Astfel, pentru prima dată în Republica Moldova, pacienții au posibilitatea să fie deserviți de o echipă multidisciplinară care acționează convergent pentru a trata performant maladiile sus menționate.

Necesitatea de creare a unui Centru Național de Neurochirurgie Endovasculară a apărut mulți ani în urmă, conform direcțiilor de dezvoltare a managementului internațional și Protocoalelor Naționale.

Astăzi, chirurgia endovasculară s-a impus ca un miracol în întreaga lume în tratamentul pacienților cu Accidente Vasculare Cerebrale, fiind factor de invalidizare a membrilor societății.

În IMSP INN, se efectuează atât tromboliza medicamentoasă, dar des este necesară intervenția de trombectomie, ca rezultat fiind salvate multe vieți, dar și calitatea acestora.

La INN au fost efectuate multiple operații de acest fel.

Medicii noștri utilizează un angiograf ultra-modern, de ultimă generație, care are capacitatea de a produce imagini de cea mai înaltă calitate pentru a evalua și trata tulburările cerebrovasculare.

 

Acest sistem de angiografie este dotat cu toate aplicațiile clinice necesare asigurării unui diagnostic clinic corect, rapid și precis, cu minimul de doza de radiație pentru pacient și pentru personalul medical.

Astfel, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” vine să ofere soluții complexe pentru pacienți, oferind tratament performant în baza poliței de asigurare CNAM.

Echipa INN este mobilizată și este în alertă continuă 24/24 șapte zile din șapte, pentru a acorda asistență medicală performantă pacienților cu AVC ischemic acut.

Unul din punctele cheie la acești pacienți este faptul că ei pot fi tratați eficient în primele 24 de ore, de aceasta, pacienții și personalul medical trebuie să fie vigilenți și astfel de pacienți trebuie să fie transportați de urgență la INN.

Semnele de AVC ischemic acut sunt: amorțeală și slăbiciune în mână/picior, asimetria feței, dereglări de vorbire, dezorientarea temporospațială, schimbarea vocii, etc.

 

Șeful centrului: dr. neurochirurg endovascular Ion Preguza. Tel: +373 69 58 83 14