Tel: 022 82 90 27 , Email: anticamera@inn.md

Ședință comună: Institutul de Neurologie și Neurochirurgie și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Nicolae Oblu” din Iași

Pe 19 noiembrie, în regim online, a avut loc o ședință medicală comună, susținută de un grup de neurochirurgi din Chișinău și din Iași, mai exact, Asociația Neurochirurgilor din Republica Moldova, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Nicolae Oblu” din Iași.
În cadrul evenimentului Dr. Lucian Eva, conferențiar universitar și managerul spitalului, a vorbit despre perspectivele Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Nicolae Oblu” din Iași.
Neurochirurgii din Iași Nicolae Dobrin și Alexandru Chiriac au relatat realizările neurochirurgiei endovasculare ieșene.
Profesorul Universitar și în același timp directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, Grigore Zapuhlîh, a vorbit despre trecutul neurochirgiei și perspectivele instituției pe care o conduce.
La rândul său, neurochirurgul endovascular din cadrul Institului de la Chișinău, Ion Preguza, a prezentat realizările neurochirurgiei endovasculare chișinăuiene.
Ambele părți s-au arătat a fi cointeresate de o bună colaborare și schimb de experiență pentru viitor, planificând organizarea unei conferințe neurochirurgicale comune.